Mikrodalga Kurutma
Yüksek frekanslı (UHF) yoğun elektromanyetik alanın susuz ürünü üzerindeki etkisine dayanmaktadır.
Moleküllerin hareketi – bu termal enerji. Önceden belirlenmiş bir hacimde daha fazla su, daha büyük moleküller bu harekette yer alır, ısı enerjisi artar. Böylece, ısıtma tüm ürün hacminde gerçekleşir, daha nemli alanlar daha fazla enerji alır. Bu nem nedeniyle, ürünün kurutulması, ve aynı anda – nem ekran ürün hizalama. Hammadde neminde bir azalma ile, ısıl iletkenliğin mekanizması burada önemli bir rol oynamadığı için, ürünün kurutma işlemi yavaşlamamaktadır. Balıkların, etlerin, mantarların, tahılların, sebzelerin ve meyvenin mikrodalgada kurutulması, küçük zamanlarla karakterize edilir ve yiyeceklere uygulandığı zaman nispeten düşük sıcaklık işlemi, çok yüksek Kalıcı besleyici ve vitaminlere yol açar.
Meyve ve sebzelerin kurutulması, balık, et, mantar, hububat, hububat, mikrodalga radyasyonu yüksek hız ve yüksek verimlilik ile karakterizedir. Kurutulmuş meyveler, meyve ve sebzelerin kurutulmasına yönelik ekipmanların kurutulması için mikrodalga fırın, çoğu kurutma ekipmanında halihazırda kullanılan yerini almak için mikrodalga enerjisinin kullanılmasıyla ürünün kurutulması işlemi, ısı transferini, ürünün kurutulmasının teknolojik şemasını büyük ölçüde basitleştirebilir. Soğutma sıvısının hazırlanması ile ilgili tüm süreç ve cihazların yanı sıra zararlı emisyonlar hariçtir.
Günümüzde gıda ürünleri, aşağıdaki gıda üretiminde kullanılan mikrodalga ekipmanlarında mikrodalga teknolojisi kullanılarak kurutulmaktadır.
• Birinci ve ikinci tabaklar, soslar ve baharatlar için gıda konsantresi imalatı.
• Fast food üretimi.
• Bebek maması üretimi.
• Diyet yemekleri üretimi.
• Sporcular için yiyecek.
• Fırın.
• Süt üretimi.
• Et ve sosis üretimi.
• Şekerleme üretim dolgular, reçeller, korur.
• Alkollü ve alkolsüz içecekler.
• Konserve ve konserve balık üretimi.
• Çocuk ve eğitim kurumlarında sağlık-bakım, eğlence, yemek, beslenme. Mikrodalga kurutma yöntemi ile üretilen kurutulmuş doğal bileşenlerin kullanımı, gıda üreticilerine izin verir.
Ürünleri zenginleştirin, kurutun, vitaminler, biyolojik olarak aktif maddeler, makro ve diğer yararlı maddeler.
Ürünü doğal ürünün tadı, rengi ve aroması olun. Ürünü sezon dışı ve taze sebze yokken uygulayın. Yüksek kaliteli ürünlerin üretimini sağlamak için mikrobiyolojik olarak temizler.
Ürünün depolama ve nakliye masraflarını azaltın.
Çiğ sebzelerin işlenmesiyle ilgili pişirme süresini, enerji ve işçilik maliyetlerini önemli ölçüde azaltır, yiyecekleri yemek pişirirken verimliliği 48 kat artırır.
Ek kimyasal arıtma yöntemleri olmadan 1 yıllık raf ömrünü arttırın.
Üretim maliyetlerini azaltın.
Mikrodalga Teknolojisi
Bilim ve teknolojide büyük bir başarı, ürün araştırması decadal tarım bilim adamları ve dünyadaki benzerleri olmayan askeri-sanayi kompleksi. Mikrodalga ekipmanların yardımıyla gerçekten birçok sanayi – kurutulmuş balık, et, tahıl, meyve ve sebze, ahşap, tuğla ve polar, ham pamuk, şifalı otlar, hayvan beslemesinin kalitesini artırmak, bitkilerden bileşikler çıkarmak için gerçek sorunları çözebilir malzeme, alternatif toksik kimyasallar (pestisitler, doğal dünya). Mikrodalga teknolojisi ve meyve kurutma için mikrodalga ekipmanı temelinde oluşturulan, sebze kurutma ekipmanı sadece ürünün kurutulması için değil, aynı zamanda gıda boyaları, çözülmüş balık, et, sebze, çilek ve diğer gıdalar almak için, en iyi sıcaklık konserve yapmak için izin verir ve dahası.